Начало |  Културни събития |  Новини |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Културни събития

МАЙСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2017 Г. КОНЦЕРТ НА ПИАНИСТКАТА ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕНКО
10 05 2017

На 10 май почитателите на виртуозната музика имаха удоволствието да се срещнат и с невероятните изпълнения на пианистката Виктория Василенко, носителка на първа награда на Международния конкурс за пианисти „Джордже Енеску” в Букурещ (2016 г.).

Предстои концертът на цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда на Международния конкурс за цигулари „Карл Нилсен” в Копенхаген (2016 г.)

В заключителния ден на Фестивала – 19 май -  любителите на оперната музика ще присъстват на концерт-спектакъл „Кавалерът на мечтите”, посветен на 220 годишнината от рождението на гениалния италиански композитор Гаетано Доницети, един от видните представители на златната епоха на италианската опера. На сцената ще излезе вокален ансамбъл на НМА „П. Владигеров” и солистите Нона Кръстникова – сопран и Николай Моцов – тенор.

Деветото издание на фестивала „Майски музикални дни” протича в Кюстенди от 2 до 19 май 2017 г. Организатори са Музикалното сдржение „М. Големинов” и Община Кюстендил. Акцентите в тазгодишния Фестивал са честванията на 220 години от рождението на гениалните композитори Франц Шуберт и Гаетано Доницети и 109 годишнината на Марин Големинов.

Всички концерти са в Художествена галерия „Вл. Димитров – Майстора” с начален час 19.00 ч.

Билети и абонаментни карти в офиса на МС ”М. Големинов”, ул. „Пауталия” № 5 всеки делничен ден от 11.00 до 13.00 ч. и от 16.00 до 18.00т ч.

Тел. за информация и заявки: 0882293981


 


Previous page

Културен календар

Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: три + пет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

Get Adobe Flash player

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки