Начало |  Културни събития |  Новини |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Културни събития

МАЙСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2017 Г. -КОНЦЕРТ НА ЦИГУЛАРКАТА ЛИЯ ПЕТРОВА
15 05 2017

Деветото издание на фестивала „Майски музикални дни”  протича в Кюстенди от 2 до 19 май 2017 г. Организатори са Музикалното сдржение „М. Големинов” и Община Кюстендил. Акцентите в тазгодишния Фестивал са честванията на 220 години от рождението на гениалните композитори Франц Шуберт и Гаетано Доницети и 109 годишнината на Марин Големинов.

 

Майските музикални дни бяха открити официално на 2 май 2017 г. с концерт на „Кварто квартет”, носители на наградата „Златен квартет” на името на композитора М. Големинов за 2016 г. в състав: Иван Пенчев – цигулка, Кристина Хинова – цигулка, Татяна Тодорова – виола и Димитър Тенчев – виолончело.

На 10 май почитателите на виртуозната музика имаха удоволствието да се срещнат и с невероятните изпълнения на пианистката Виктория Василенко, носителка на първа награда на Международния конкурс за пианисти „Джордже Енеску” в Букурещ (2016 г.)

Предстои концертът на цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда на Международния конкурс за цигулари „Карл Нилсен” в Копенхаген (2016 г.)

В заключителния ден на Фестивала – 19 май -  любителите на оперната музика ще присъстват на концерт-спектакъл „Кавалерът на мечтите”, посветен на 220 годишнината от рождението на гениалния италиански композитор Гаетано Доницети, един от видните представители на златната епоха на италианската опера. На сцената ще излезе вокален ансамбъл на НМА „П. Владигеров” и солистите Нона Кръстникова – сопран и Николай Моцов – тенор.

Всички концерти са в Художествена галерия „Вл. Димитров – Майстора” с начален час 19.00 ч.

Билети и абонаментни карти в офиса на МС ”М. Големинов”, ул. „Пауталия” № 5 всеки делничен ден от 11.00 до 13.00 ч. и от 16.00 до 18.00т ч.

Тел. за информация и заявки: 0882293981

 

 


Previous page

Културен календар

Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: едно + девет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

Get Adobe Flash player

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки