Предстоящо |  Минали събития |  Новини |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА НА ДИМО КОЛИБАРОВ
04 10 2017

На 4 октомври 2017 г., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” се откри самостоятелна изложба на Димо Колибаров, един от най-добрите и световнопризнати съвременни графици у нас. 

 
В изложбата художникът включва 37 произведения от различни цикли, като се концентрира основно към „Земно привличане” и „Дневниците на Константин”. Вторият цикъл създава в продължение на четири години и е посветен на неговия син – Константин. Олицетворява детския свят, който е най-чист и съкровен, любопитен, очарователен, изпълнен с опасности.
Димо Колибаров е от авторите, които не изневеряват на тежките и трудни за изпълнение класически техники в графиката. Неподражаемият и запомнящ се стил му носи много почитатели и изключително високо признание в Китай.


Димо Колибаров е роден на 27 февруари 1965 г. в град Поморие. От 1979 г. до 1984 г. учи в Средно специално художествено училище „Цанко Лавренов” – Пловдив. В периода 1990 г. – 1996 г. получава висшето си образование в Национална художествена академия, а от 2006 г. е доцент. Работи в областта на графиката, екслибриса и рисунката. От 1987 г. активно участва в Международни и Национални изложби и конкурси. За високия му творчески принос към световната графика е награден с над 30 международни призове и отличия.

 

Текст и снимки: Художествена галерия "Вл. Димитров-Майстора"


Previous page

Културен календар

Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: едно + осем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

Get Adobe Flash player

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки