Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

"ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА" 23-24 ЮНИ 2018 Г
23 06 2018

 

"ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА"

23-24 ЮНИ 2018


ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПРОВЕДЕ ЕДИНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ ПРАЗНИК НА ГРАД КЮСТЕНДИЛ – ПРАЗНИКА НА ЧЕРЕШАТА. ДЕН ПРЕДИ ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ СЕ ПРОВЕДЕ КОНЦЕРТ НА ИРИНА ФЛОРИН, КОЙТО СЪБРА ДЕСЕТКИ ГРАЖДАНИ НА ГРАДA.

НА 23 ЮНИ ОТ 10:00 ЧАСА ТРАДИЦИОННО ПРАЗНИКЪТ БЕШЕ ОТКРИТ С ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР КЪМ ОБЩИНА КЮСTЕНДИЛ, А ПРОФ. ДИМИТЪР ДОМОЗЕТОВ – ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ, ТРАДИЦИОННО ПРЕДСТАВИ ИНТЕРЕСНИ СОРТОВЕ, ОТГЛЕЖДАНИ В ИНСТИТУТА КЪМ ГРАД КЮСТЕНДИЛ. МОМИЧЕТА ПОКАЗАХА СОРТОВЕТЕ И ПОЧЕРПИХА ГОСТИТЕ НА ПРАЗНИКА.

ТРАДИЦИОННО СЕ ПРОВЕДЕ ФОЛКЛОРНИЯ ПРАЗНИК „ЧЕРЕШЧИЦА РОД РОДИЛА” В КОЙТО СЕ ВКЛЮЧИХА МЕСТНИ СЪСТАВИ И ГОСТИ ОТ ГРАД СУРДУРЛИЦА, Р. СЪРБИЯ И ГРАД АСЕНОВГРАД.

ВСИЧКИ ИЗЛОЖБЕНИ ЩАНДОВЕ УЧАСТВАХА В КОНКУРС ЗА НАЙ-ЕДРА ЧЕРЕША, НАЙ-АТРАКТИВНО ВЕШАЛО И НАЙ-КРАСИВ ЧЕРЕШОВ ЩАНД. КОМИСИЯТА БЕШЕ В СЪСТАВ: ПРОФ. Д-Р Д. ДОМОЗЕТОВ, ИНЖЕНЕР ТЕХНОЛОГ ЛУИЗА БАЗОВИЧКА, ВИОЛЕТ ВЬОРЛЕР И ХУДОЖНИК ДЕТЕЛИНА ТИХОЛОВА.


НАГРАДЕНИ БЯХА:

 

НАЙ-КРАСИВ ЧЕРЕШОВ ЩАНД:

I МЯСТО НЧ”ПРОБУДА 1919” – С. КОПИЛОВЦИ

I I МЯСТО НЧ „ХРИСТО БОТЕВ” 1948 – С. ПИПЕРКОВ ЧИФЛИК

I I I МЯСТО НЧ „СЪГЛАСИЕ 2007” – С. ЖАБОКРЪТ

 

НАЙ-АТРАКТИВНО ВЕШАЛО:

I  МЯСТО НЧ „СВЕТИЛО 1931” – С. ГОРНА ГРАЩИЦА

I I МЯСТО НЧ „ПРОСВЕТА 1988” – С. ГИРЧЕВЦИ

 

НАЙ-ЕДРА ЧЕРЕША:

I МЯСТО НЧ „ПРОБУДА 1928” – С. ЖАБОКРЪТ

I I МЯСТО НЧ „ПРОСВЕТА 1920” – С. ГРАНИЦА

 

ЗА ВСИЧКИ ГОСТИ НА ГРАДА СЕ ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНА ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ГРАД КЮСТЕНДИЛ. ОТ 20:00 ЧАСА СЕ ПРОВЕДЕ ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ЦВЕТЕЛИНА ГРАХИЧ И НЕЛИ ПЕТКОВА.

НА 24 ЮНИ ОТ 10:00 ЧАСА СЕ ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА-БАЗАР НА ЧЕРЕШИ И ЧЕРЕШОВИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ. ТОЗИ ДЕН БЕШЕ ПОСВЕТЕН НА ЧЕРЕШОВИТЕ ИЗКУШЕНИЯ. НА ВСЯКА МАСА БЯХА ПОДРЕДЕНИ ЧЕРЕШОВИ СЛАДКИШИ, А ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАХА ДА ПОКАЖАТ СВОИТЕ КУЛИНАРНИ УМЕНИЯ, СЕ ПРОВЕДЕ КУЛИНАРНА НАДПРЕВАРА „ЧЕРЕШИ В КУХНЯТА” С ВОДЕЩ ДРАГОМИР ДРАГАНОВ. КОМИСИЯТА БЕШЕ В СЪСТАВ ПРЕДСЕДАТЕЛ ИНЖ. ТЕХНОЛОГ ЛУИЗА БАЗОВИЧКА, ВИОЛЕТ ВЬОРЛЕР – РЕСТОРАНТЬОР, ПЕТЪР ПЕТРУШЕВ – РЕСТОРАНТЬОР И ХУДОЖНИК ДЕТЕЛИНА ТИХОЛОВА. КАТЕГОРИИТЕ, ЗА КОИТО СЕ СЪСТЕЗАВАХА СА ОРИГИНАЛНА РЕЦЕПТА, АВТЕНТИЧНА КУХНЯ, ИНОВАТИВНА КУХНЯ, БОГАТ АСОРТИМЕНТ И ВКУС.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАТ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ СЕ ПРОВЕДОХА ЗАБАВНИ ИГРИ С ПАРИЧНИ НАГРАДИ: ИГРА ЗА СИЛНИ  МЪЖЕ – КЛЯКАНЕ С 8 КИЛОГРАМОВА КАСЕТКА С ЧЕРЕШИ; ИГРА ЗА СРЪЧНИ ЖЕНИ – ИЗВАЖДАНЕ НА КОСТИЛКИ И ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ДА ПОХАПВАТ ЧЕРЕШИ – НАДЯЖДАНЕ С ЧЕРЕШИ. 

ПРОВЕДЕ СЕ ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ ДО ХИСАРЛЪКА ЗА ГОСТИТЕ НА ГРАДА.

В ДВАТА ПРАЗНИЧНИ ДНИ, МАЛКИТЕ ГОСТИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХА В НАШИТЕ АРТ РАБОТИЛНИЧКИ, КЪДЕТО МОЖЕХА ДА ПРАВЯТ ВЕШАЛА, ПАНА ОТ ЧЕРЕШИ, КАКТО И ПРАЗНИЧНИ СУВЕНИРИ ЗА СПОМЕН.

 

 


Организират – Община Кюстендил,  Институт по земеделие-Кюстендил

 

 

 


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2019
Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: едно + девет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки