Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА "КАМИНО ПРЕЗ АВГУСТ - БЕЗ СЪЛЗИ, САПУНЕНИ МЕХУРИ И БОЗА "
22 11 2018

 На 22 ноември от 17.30 ч в залата на Възрожденското училище в Кюстендил ще бъде представена книгата на Веселин Александров "Камино през август - без сълзи, сапунени мехури и боза ".

 Веселин Александров е израснал в Кюстендил. От 32 години живее в Пловдив. Той е дипломиран биолог и е завършил в катедрата по Хидробиология и ихтиология към Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" 1 през 1987 г. Има докторска степен по биология и в момента преподава по същата дисциплина в Медицински университет Пловдив. От 1990 г. г-н Александров пътува до работата си с колело. Дивата природа и пътешествията са в кръвта му. Бил е в повечето страни на Стария континент. Голяма част от свободното си време предпочита да прекарва извън цивилизацията - планински преходи, катерене и колоездене, водни походи, водолазни гмуркания, пещери.

Напоследък се пробва и в каякинга. В България почти няма кътче, където не е бил. Успял е да посети 100-те туристически обекта през 2011 г., но е бил поне на още 200. Катерил се е по върховете в Швейцарските, Австрийските и Юлийските Алпи, Дурмитор, Татрите, Пиринеите, Карпатите, Олимп, Саос на Самотраки, Ипсарио на Тасос. Въпреки че през 1989 г. оцелява по чудо при ужасяващ инцидент по време на леководолазни гмуркания близо до Черноморец, не се е отказал и продължава да се потапя от време на време във водите на Черно и Средиземно море. В тази книга авторът описва приключенията си по време на 800-километровия пешеходен преход Ел Камино или Пътя на св. Яков в Северна Испания.

Пазете и обичайте Природата! 5ауе Рзпп!

 


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2019
Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: три + седем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки