Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА "ХОРАТА, КОИТО ПРОМЕНЯТ БЪЛГАРИЯ" 13 НОЕМВРИ 2019 КЮСТЕНДИЛ
13 11 2019

На 13 ноември 2019  в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ беше  представена книгата  „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ от издателство AMG Publishing. Неин автор  е 26-год. кюстендилец Даниел Пенев. Нa събитието присъстваха трима от героите в книгата, Петя Кертикова, журналист и автор на поредицата „  Завърналите се с Петя Кертиков“, ултрамаратонеца Kраси Георгиев и художникът и учител по рисуване Евгени Серафимов.

Пред съгражданите си Даниел Пенев  разказa как, защо и кога е решил да напише тази книга и как е подбрал героите на историите в нея. 

 

През последните 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава. Да, България със сигурност трябва да се справи с високите нива на корупция и битова престъпност и да запълни дефицитите в здравеопазването, образованието и правосъдието. Наличието на тези проблеми обаче не означава, че страната не напредва или че тук няма почтени, образовани и трудолюбиви хора, които коват промяната с ежедневни действия. Именно такива хора представя кюстендилецът Даниел Пенев в дебютната си книга, която излиза по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас.


За книгата
Сборникът „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ ни запознава отблизо с 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправитествения сектор у нас. С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. Чрез тази книга Даниел Пенев иска да мотивира възможно най-много свои сънародници да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

Повече информация за книгата: https://amgbooks.bg/horata-koito-promenjat-b-lgarija.html?fbclid=IwAR33ZIaIctWR_9PUsDr5SuSrTEss4hvwTu61WEm4wRlPsvKd9mvnvvPQb3A

За автора
Даниел Пенев (26 г.) е журналист, маркетинг специалист и преводач. Правил е стажове в bTV, Dnevnik.bg и Reduta.bg. Негови материали са публикувани в български и международни медии като „Клуб Z“, BBC Знание, EurActiv.com и Balkan Insight. Даниел притежава бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария.


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
ел. поща:
Въведете сумата: три + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки