Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ 2020
21 03 2020

Молебен за здравето на кюстендилци отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп

Молебен за здравето на кюстендилци се отслужи от  Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит днес в присъствието на областния управител – Виктор Янев и кмета на община Кюстендил – Петър Паунов.

В двора на черквата „Успение Богородично“ Негово Преосвещенство благодари за поканата да отправи молитва към Бога на днешния празник, който тази година е помрачен от ситуацията не само в България, но и в целия свят. Изрази вяра, че всички молитви и благопожелания са благословение за град Кюстендил и жителите му.

Негово Преосвещенство поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и предаде неговата бащинска благословия за здраве, благоденствие, мир, любов и избавление от всяка криза и притеснение към жителите на Кюстендил и региона.

В обръщение към кюстендилци кметът Петър Паунов честити настъпването на пролетта и въпреки, че предстои сезонът с най-много неизвестни, призова всеки да преживее своите изпитания, споделено с рода, с дома, с близките и цялата ни общественост.

Петър Паунов изрази своята увереност, че заедно, с достойнство и чест, изпълнявайки мерките за сигурност и препоръките на кризисния щаб, както и уповавайки се на символът на Кюстендилска пролет - трите лястовици хванати за ръка, символизиращи вярата, надеждата и любовта, ще можем съвсем да споделим тези чувства, които в момента споделяме само със сърцето си и ще преодолеем и тази необятна опасност, а на следващия празник всички кюстендилци ще бъдат живи и здрави заедно.

Източник:

https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/moleben-za-zdraveto-na-kiustendilci-otsluzhi-negovo-preosveshtenstvo-belogradchishki-episkop-polikarp-2217965


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
ел. поща:
Въведете сумата: девет + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки