Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА – КЮСТЕНДИЛ 2020
26 06 2020

Таз-годишното 13-то издание на  "Празника на черешата" в Кюстендил бе отменено, дни преди официалното му откриване. Причината бе усложненото епидемично състояние в Кюстендилска област.

Въпреки невъзможността празникът да протече в пълния му вид, някои от предвидените елементи бяха проведени на различни места в града и околностите.

Кюстендилци и гости на града имаха възможност да закупят екологична черешова продукция директно от производителите, както и ръчно направени сувенири, бижута, аксесоари и облекла от местните занаятчии.

24 читалища от Кюстендилска Община аранжираха и представиха своите щандове от черешови произведения пред седалищата си. Без да бъдат оценявани и класирани, в иначе провеждащия се ежегодно конкурс.

Институтът по земеделие - Кюстендил представи традиционната си изложба, но този път не на площад "Велбъжд", а в двора на Института.

Бе реализиран проект на школата „Новите майстори“ - „На една череша дистанция“, който преобрази площад „Велбъжд“ в духа на празника. 

А за посетители на град Кюстендил, които въпреки всичко пристигнаха за празника, с надежда събитието да се проведе, остана възможността да си направят снимка с две усмихнати череши - символ на емоционалната 2020 година!

Очаквайте снимки и видео на страниците на Община Кюстендил и Отдел "Култура и духовно развитие" в социалната мрежа Facebook.

https://www.facebook.com/culture.kyustendil/media_set?set=a.3405963289416316&type=3

Организатори на събитието са: Община Кюстендил, Институт по земеделие-Кюстендил и Сдружение по туризъм Кюстендил

 


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
ел. поща:
Въведете сумата: осем + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки