Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Минали събития

135 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
06 09 2020

С тържествено издигане на българския трибагреник, празнично слово и поднасяне на венци и цветя в Кюстендил бяха отбелязани 135 години от Съединението на България.

 

"Преди 135 години в цяла България ехти един емоционален и силен възглас: „Да живей Съединението!”. България празнува своя триумф и открива пътя на независимото, самостоятелно и единно развитие на българската нация. Това е едно от най-значимите исторически събития за нашия народ и нашата държава.
“Съединението прави силата!” е девизът върху фасадата на Народното събрание. Този девиз става израз на една политическа задача, на непреодолимия патриотичен и революционен подем за съединението на Княжество България и Източна Румелия, осъществено на 6 септември 1885 г. То определя съдбата на България за векове напред...
... Днес е важно да помним и тачим тези, които вложиха ум, воля, талант и жертвоготовност в това свято дело, Съединението! Нека бъдем техни достойни следовници в името на едно по-добро бъдеще за България!
Поклон пред дейците на Съединението!", гласеше част от празничното слово, по случай 135-тата годишнина от Съединението на България.

 

 


Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
ел. поща:
Въведете сумата: пет + осем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки