Начало |  Културни събития |  Новини |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Фестивали

X НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА"
16/03/2018

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Уважаеми  млади творци,

 

Имамe удоволствието да Ви поканим да станете част от десетото издание на Националния конкурс за  детска рисунка  “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА”, който се организира от Община Кюстендил  съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”!

 

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство. Едновременно с конкурсa протичат и редица  културни събития, свързани с традиционния за гр. Кюстендил празник  „Кюстендилска пролет“.  

 

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат  пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

 

С поставеното начало на конкурса през  2008 година  пролетта в  град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България!

 

Вярваме, че през месец март 2018 година Националният конкурс “Пролет върху листа” отново ще  даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби!

 

Статут с условия за участие можете да прочетете тук!

 

Желаем Ви пролетно вдъхновение!

 

 

 

Previous page

Културен календар

Годишен календар: 2017
ел. поща:
Въведете сумата: четири + осем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

Get Adobe Flash player

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Здравко Анев

Външни събития

Полезни връзки