Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Предстоящо

Изложба "Кюстендилска пролет" 2021
21/04/2021

Nа централната градска алея Община Кюстендил представя изложба, посветена на празника "Кюстендилска пролет".

Изложбата е подготвена от отдел "Култура и духовно развитие" на Община Кюстендил и се реализира със съдействието на Държавен архив - Кюстендил, Регионален исторически музей "Акад. Йордан Иванов" - Кюстендил и Регионална библиотека "Ем. Попдимитров" - Кюстендил.

Кюстендилци и гостите на града могат да видят повече от 120 запазени фотографии от 1966 година до днес, които представят събитията, посветени на празника "Кюстендилска пролет" и избора на "Девойка Кюстендилска пролет" през изминалите години. Част от представените снимки са извадки от кюстендилския печат, благодарение на който информацията е запазена до днес.

Фотографиите представят избраните девойки през всяка една година, събрани и показани за първи път по повод 50-годишнината на конкурса за избор на "Девойка Кюстендилска пролет" през 2016 година. Таз-годишната изложба, освен че допълва богатата палитра от красиви лица, поставя акцент и върху традицията и формата на събитията, посветени на празника "Кюстендилска пролет" през последния половин век.

Освен за съдействието на културните институти, организаторите изказват благодарност на Кирил Поромански - инициатор и създадтел на конкурса за избор на девойка "Кюстендилска пролет". Както и на Виолета Атанасова - за дългогодишния й труд, свързан с публицистичното отразяване на празника, благодарение на който днес Кюстендил черпи информация за миналото.

Поради наложените противоепидемични мерки в област Кюстендил, оранизаторите препоръчват ПОСЕТИТЕЛИТЕ ДА ИЗБЯГВАТ СТРУПВАНЕ!

 Почит към Людмил Янков и Стоян Наков
17/04/2021
Преди 33 години живота си губи великият алпинист Людмил Янков. Той загива в любимата си планина Рила, в подножието на връх Камилата, рамо до рамо с алпиниста Стоян...
продължава>

145 години от избухването на Априлското въстание
20/04/2021
Тържествено слово и поднасяне на венци и цветя на паметника "Булаир" по случай 145 години от избухването на Априлското въстание 20.04.2021 г. - 11:00 часа Площад...
продължава>
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2021
ел. поща:
Въведете сумата: четири + осем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки