Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Външни събития

СВЕТОВЕН ФЕСТИВАЛ НА ГАЙДАРИ И КАВАЛДЖИИ "ЧУЙТЕ ДЕВИН" 10-13 ОКТОМВРИ 2019
10/10/2019

Организационният комитет на "Чуйте Девин" - Световен фестивал на гайдари и кавалджии заедно с артисти от всички жанрове на изкуството Ви кани на третото издание на фестивала, което ще се състои от 10 до 13  октомври 2019 г.  в гр. Девин.

Фестивалът има за цел да популяризира музикалните и танцови традиции, характерни занаяти и обичаи в гр. Девин и в Родопите. В основата са традиционни музикални инструменти, характерни за този край - гайда и кавал. Фестивалът дава възможност за изява и на съвременни творци от различни жанрове на изкуството, които се вдъхновяват от традицията, за да създават модерни образци. На сцените се изявяват музиканти, танцьори, художници, илюзионисти, актьори.

Организаторите на "Чуйте Девин" отправят към Вас своето своето предизвикателство - покажете как традицията Ви вдъхновява, за да създавате модерно изкуство.

Във всички жанрове ще се толерират изпълнения, в които са включени гайда или кавал. Програмата на всеки изпълнител или формация не трябва да надвишава 10 мин.

Фестивалът няма конкурсен характер, всички участници получават грамоти и награди.

За допълнителна информация тел.: 0898 48 41 82 Емил Иванов, 0898 45 53 50 Ани Николова и на сайта на Спа хотел "Орфей" .


 

РЕГЛАМЕНТ
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
Годишен календар: 2019
Годишен календар: 2018
ел. поща:
Въведете сумата: девет + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки