Предстоящо |  Минали събития |  Празници |  Фестивали и конкурси |  Институти |  Читалища |  Контакти
 

Външни събития

НАЦИОНАЛНИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” ОБЯВИ OБЩИНА СВИЩОВ
11/09/2020

Традиционния Национален поетичен конкурс „Свищовски лозници“ обяви Община Свищов. Така са наречени и празниците на града, които тази година ще се проведат на 25, 26 и 27 септември.

В конкурса могат да участват автори от цялата страна. Конкурсът е анонимен. Всеки автор може да участва с едно непубликувано стихотворение, изпратено в  пет еднообразни екземпляра в печатен вид. Ръкописи не се приемат. Всяко стихотворение се придружава от малък плик с трите имена, адреса и телефон за връзка на своя автор.

Темата на конкурса е свободна. Предвидени са награди: Наградата за поезия „Николай Искъров” – 300 лева; първа награда – 200 лева; втора награда – 150 лева; трета награда – 100 лева, както и две поощрителни награди от по 50 лева

Крайният срок за получаване на творбите е 11 септември 2020 г. на адрес 5250, гр. Свищов, област Велико Търново, ул. „Д. Г. Анев” № 4 А, Община Свищов „Култура”, за Таня Ликова – гл. експерт „Култура“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 27 септември 2020 г. от 10.30 ч. в камерната зала при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”.

Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Свищов на адрес: www.svishtov.bg. Телефони за информация: 0631/ 64351 – главен експерт „Култура“

Предвид епидемичната ситуация в страната, са възможни промени. В случай на невъзможност да се проведе награждаването, организаторите ще се свържат с наградените, а наградите ще им бъдат изпратени.

http://www.svishtov.bg/culture.php

 

Previous page
Важни културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2020
ел. поща:
Въведете сумата: девет + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки