ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

ВТОРИ МЛАДЕЖКИ ПЛЕНЕР "ЕСЕНЕН ВЯТЪР" С УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ "ПРОФ. ЕМ. ИВАНОВ"
17 11 2023

На 17 ноември в Пирговата кула, Кюстендил бе открита

ИЗЛОЖБА С ТВОРБИ ОТ ВТОРИ МЛАДЕЖКИ ПЛЕНЕР
„Есенен вятър“
Изложбата откри художествения ръководител на творческия екип Детелина Тихолова, която бе многократно аплодирана от многобройната публика, изпълнила етажите на средновековната забележителност. Тя изказа своето възхищение от работата на младите художници и сподели детайли от процеса и условията, в които те са създавали своите творби. 
Домакин на пленера бе НЧ "Пробуждане 2020" с. Смоличано, чиито председател е Елена Начева. По време на откриването тя изрази своето възхищение от постигнатия резултат и сподели бъдещите намерения на екипа за развитието на пленера през 2024 година.
Художественото представяне на изложбата бе поверено на изкуствоведа на ХГ "Вл. Димитров - Майстора" Светла Александрова, която сподели своето професионално мнение и подчерта заслугата на педагога Детелина Тихолова.
45 са общо творбите на талантливите ученици от професионалната паралелка „Компютърен график“ при ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил: Мирела Кенова, Борислава Коларска, Емили Асенов, Александра Манасиева, Деница Димитрова, Яница Димитрова, Виктория Лазарова и Даниела Христова. Изложбата е достъпна за посещение след предварителна заявка в РИМ Кюстендил, който е и неин домакин.
Творбите се продават, а средствата събрани от тях ще бъдат използвани за осъществяването на следващия пролетен пленер във ваканционно селище "Живей с любов", планиран да започне през април.
_______
От 29 октомври до 1 ноември 2023 г. в творческата база на НЧ „Пробуждане 2020”, село Смоличано, община Невестино се проведе Втори младежки художествен пленер „Есенен вятър“.
В него взеха участие осем млади художници, които се занимават активно с изобразително изкуство. Участват в много конкурси и изложби, имат множество награди и отличия.
Смяната на средата провокира градските деца, в природата, далеч от шума и суета, където имат възможност да развият своя творчески потенциал. Тази среда откриха в село Смоличано - едно малко погранично село в област Кюстендил, където времето е спряло и никой не бърза за никъде. Тук в творческата база на НЧ „Пробуждане 2020” те рисуваха и твориха заедно, под ръководството на своя художествен ръководител.
Задачата на пленера беше, участниците да хванат мигове от есента в рисунките си. Да изобразят цветовете,есенния вятър и да рисуват на воля!
        Художествен ръководител на групата - Детелина Тихолова е утвърден художник и учител по изобразително изкуство в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил.


Прожекция на документалния филм "Да прекрачиш границите"
05/12/2023

Фотоизложба, посветена на Международния ден на доброволеца
05/12/2023

В очакване на Новата 2024 година започна "ПРИКАЗНАТА КОЛЕДА" на Кюстендил!
02/12/2023

НЕДЯЛКО СЛАВОВ - "ХАБИТАТ"
29/11/2023

"Корени на родолюбието“
21/11/2023

КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
21/11/2023

Втори младежки пленер "Есенен вятър" с ученици от ПМГ "Проф. Ем. Иванов"
17/11/2023

Изложба на Камелия Пешева "Погледи"
17/11/2023

Изложбата графика, рисунки и живопис „Антиматерия“ на Йохан Йотов
15/11/2023

Изложба графика
08/11/2023

БУДИТЕЛКИТЕ
02/11/2023

ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИНАЛНАТА НАГРАДА ЗА СКУЛПТУРА
01/11/2023

Културен календар

Годишен календар: 2023
ел. поща:
Въведете сумата: четири + седем

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

Видео

Външни събития

Полезни връзки