ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТA „ОЛИМПИЗМЪТ И ИНТЕГРАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ ХОРА В ОБРАЗОВАНИЕТО”.
25 05 2011

 Община Кюстендил продължава изпълнението на двугодишен проект „Олимпизмът и интеграцията на младите хора в образованието”. Проектът е по програма  „Учене през целия живот” - Коменски Регионални партньорства. В този тип проекти си партнират две европейски държави, като всяка от тях ангажира по няколко местни партньора, които съвместно работят за реализирането на заложените в проектите тематики и политики. Двата партниращи в този проект региони са Община Кюстендил и Община Познан, Полша.

     Основната цел на проекта е използване принципите на Олимпизма за социална интеграция на деца с умствени и физически увреждания, за подобряване на физическата активност на младите хора в двата региона /Полша и България/, както и за осмисляне на тяхното свободно време.
     Дейностите по проекта включват насърчаването на физическата активност, прилагането на интегрирани спортни игри, проучвания, конференции, както и организирането на летни лагери, спортни и културни мероприятия на местно ниво. Проектът предвижда промяна на стереотипите в обществото по отношение на хората с увреждания.
     Във връзка с проекта, на работна визита в Кюстендил са представители на всички партниращи институции и организации от полска страна - Община Познан, Университет за физическо образование, средно спортно училище и неправителствена организация „Старт”, работеща с хора с физически увреждания. Целта на срещата е запознаване със спецификата и възможностите на нашия регион, споделяне на добри практики и търсене на възможности за разширяване на партньорството между регионите, предимно в сферата на спорта и културата. Програмата на гостите включва официална среща с ръководството на Община Кюстендил, работна среща за обсъждане на резултатите и планиране на дейностите по проекта и запознаване със забележителностите на града, както и със спортните бази и съоръжения.
     Местни партньори в изпълнението на проекта са Община Кюстендил, ОУ „Паисий Хилендарски”, Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и на Сдружение „Партньори – Кюстендил”.


135 години от рождението на Иван Момчилов
19/01/2023

84 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА БИНЬО ИВАНОВ
16/01/2023

Новогодишна музикална нощ 2023
01/01/2023

За Коледните празници в Кюстендил
24/12/2022

Областен конкурс „Коледа” 2022
23/12/2022

Общински конкурс "Коледа е, стават чудеса" 2022
22/12/2022

„ОТ ИГНАЖДЕН ДО СУРВА“
19/12/2022

"С МУЗИКА ЗА КОЛЕДА"!
15/12/2022

КОНЦЕРТ „КОЛЕДНИ ЗВЪНЧЕТА“
14/12/2022

"Хората, които променят България"
13/12/2022

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ
09/12/2022

Концерт „Картини от България и света”
08/12/2022
Значими културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2023
ел. поща:
Въведете сумата: пет + девет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки