ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТA „ОЛИМПИЗМЪТ И ИНТЕГРАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ ХОРА В ОБРАЗОВАНИЕТО”.
25 05 2011

 Община Кюстендил продължава изпълнението на двугодишен проект „Олимпизмът и интеграцията на младите хора в образованието”. Проектът е по програма  „Учене през целия живот” - Коменски Регионални партньорства. В този тип проекти си партнират две европейски държави, като всяка от тях ангажира по няколко местни партньора, които съвместно работят за реализирането на заложените в проектите тематики и политики. Двата партниращи в този проект региони са Община Кюстендил и Община Познан, Полша.

     Основната цел на проекта е използване принципите на Олимпизма за социална интеграция на деца с умствени и физически увреждания, за подобряване на физическата активност на младите хора в двата региона /Полша и България/, както и за осмисляне на тяхното свободно време.
     Дейностите по проекта включват насърчаването на физическата активност, прилагането на интегрирани спортни игри, проучвания, конференции, както и организирането на летни лагери, спортни и културни мероприятия на местно ниво. Проектът предвижда промяна на стереотипите в обществото по отношение на хората с увреждания.
     Във връзка с проекта, на работна визита в Кюстендил са представители на всички партниращи институции и организации от полска страна - Община Познан, Университет за физическо образование, средно спортно училище и неправителствена организация „Старт”, работеща с хора с физически увреждания. Целта на срещата е запознаване със спецификата и възможностите на нашия регион, споделяне на добри практики и търсене на възможности за разширяване на партньорството между регионите, предимно в сферата на спорта и културата. Програмата на гостите включва официална среща с ръководството на Община Кюстендил, работна среща за обсъждане на резултатите и планиране на дейностите по проекта и запознаване със забележителностите на града, както и със спортните бази и съоръжения.
     Местни партньори в изпълнението на проекта са Община Кюстендил, ОУ „Паисий Хилендарски”, Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и на Сдружение „Партньори – Кюстендил”.


СТУДЕНТСКИ ПЛЕНЕР „В ДУХА НА МАЙСТОРА“
06/06/2023

"Феи на пушека" на кюстендилския поет Методи Джонев
06/06/2023

Ден на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България
02/06/2023

ХХVII ЕЖЕГОДНИ КЮСТЕНДИЛСКИ ЧЕТЕНИЯ, 2-4 ЮНИ 2023 Г., КЮСТЕНДИЛ
02/06/2023

Литературен конкурс „Биньо Иванов” 2023
01/06/2023

Международен ден на детето
01/06/2023

Мюзикъл "Принцът"
31/05/2023

25 ГОДИНИ БЕЗ БИНЬО
27/05/2023

24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий
24/05/2023

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
23/05/2023

"ЗА КОРЕНИТЕ (ЖИВОПИС, ГРАФИКА, КОЛАЖИ)"
23/05/2023

Годишна изложба на клуб "Компютърен график" към ПМГ Кюстендил
22/05/2023

Културен календар

Годишен календар: 2023
ел. поща:
Въведете сумата: две + четири

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

Видео

Външни събития

Полезни връзки