ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТA „ОЛИМПИЗМЪТ И ИНТЕГРАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ ХОРА В ОБРАЗОВАНИЕТО”.
25 05 2011

 Община Кюстендил продължава изпълнението на двугодишен проект „Олимпизмът и интеграцията на младите хора в образованието”. Проектът е по програма  „Учене през целия живот” - Коменски Регионални партньорства. В този тип проекти си партнират две европейски държави, като всяка от тях ангажира по няколко местни партньора, които съвместно работят за реализирането на заложените в проектите тематики и политики. Двата партниращи в този проект региони са Община Кюстендил и Община Познан, Полша.

     Основната цел на проекта е използване принципите на Олимпизма за социална интеграция на деца с умствени и физически увреждания, за подобряване на физическата активност на младите хора в двата региона /Полша и България/, както и за осмисляне на тяхното свободно време.
     Дейностите по проекта включват насърчаването на физическата активност, прилагането на интегрирани спортни игри, проучвания, конференции, както и организирането на летни лагери, спортни и културни мероприятия на местно ниво. Проектът предвижда промяна на стереотипите в обществото по отношение на хората с увреждания.
     Във връзка с проекта, на работна визита в Кюстендил са представители на всички партниращи институции и организации от полска страна - Община Познан, Университет за физическо образование, средно спортно училище и неправителствена организация „Старт”, работеща с хора с физически увреждания. Целта на срещата е запознаване със спецификата и възможностите на нашия регион, споделяне на добри практики и търсене на възможности за разширяване на партньорството между регионите, предимно в сферата на спорта и културата. Програмата на гостите включва официална среща с ръководството на Община Кюстендил, работна среща за обсъждане на резултатите и планиране на дейностите по проекта и запознаване със забележителностите на града, както и със спортните бази и съоръжения.
     Местни партньори в изпълнението на проекта са Община Кюстендил, ОУ „Паисий Хилендарски”, Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и на Сдружение „Партньори – Кюстендил”.


XVIII Международен фолклорен конкурс “Пауталия” Кюстендил
01/07/2024

ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА 2024
28/06/2024

В Регионален исторически музей – Кюстендил през юни 2024 г.
01/06/2024

Национален литературен конкурс "Биньо Иванов"
31/05/2024

МАЙСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2024
29/05/2024

Майски музикални дни 2024
22/05/2024

Международен ден на музеите и Европейска нощ на музеите
18/05/2024

"Концерт с история. Прелюд към Шопен"
17/05/2024

МАЙСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2024
16/05/2024

„МЕЖДУЗВЕЗДНОТО ТУРНЕ НА ШКУМБАТА И ПРИЯТЕЛИ“ В КЮСТЕНДИЛ
09/05/2024

125 годишни от рождението на Петър Михалев
08/05/2024

Великденски концерти и събития в Кюстендилско
01/05/2024

Културен календар

Годишен календар: 2024
ел. поща:
Въведете сумата: три + четири

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

Видео

Външни събития

Полезни връзки