ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

БУРЯ ОТ БАГРИ В КАРТИНИТЕ НА ГЕОРГИ СЛАВКОВ
20 10 2011
Художникът Георги Славков зарадва почитателите на изобразителното изкуство в родния си Кюстендил с уникална изложба „Живопис”, в която показа около петдесет творби. Това е 18-тата самостоятелна изложба на твореца. Представял е свои картини и е участвал в пленери у нас, както и в Македония, Сърбия, Италия и др., носител е на престижни награди.
Георги Славков е роден през 1973 година в Кюстендил, завършил е класа с разширено изучаване на изобразително изкуство в ЕСПУ „Даскал Димитрий”, след което ЮЗУ „Неофит Рилски” със специалност учител по изобразително изкуство, както и сценография и куклоконструиране. Работи като художник в благоевградския драматичен театър, има над 50 участия в постановки на театъра и киното, автор е на пространственото оформление на множество масови театрални прояви, концерти и фестивали.
Да уважат културното събитие бяха дошли много художници, приятели, близки на Георги Славков, общественици и др. Специален гост бе неговият преподавател от Второ ОУ – художникът Венко Петров. 
 

Преди 16 години във Възрожденското училище в Кюстендил се е състояла първата самостоятелна изложба на Г. Славков. Днес ХГ „Вл. Димитров – Майстора” за пръв път го представя с цялостното му творчество – пластика, живопис и графика, а това е и едно вълнуващо завръщане у дома. Прави впечатление, че форматите едва побират бурята от багри, художникът е запазил своята любов към пейзажа – къщите, улиците, природата, но в графиките си той е смирен и лиричен, каза уредникът Светла Александрова при представянето на твореца. Трудните неща ги правя бързо, невъзможните – малко по-бавно, това каза в свое интервю преди години Г. Славков, напомни Св. Александрова.

Художникът сподели, че родният Кюстендил е винаги в сърцето му и това той показва в картините си, представяни в България и по света, и винаги ще продължава да го прави. Той изрази и благодарността си към всички преподаватели и колеги, които са му помагали през годините. Гостите на културното събитие вдигнаха наздравица с по чаша вино за успеха на изложбата и на нейния талантлив автор.


125 годишни от рождението на Петър Михалев
08/05/2024

Великденски концерти и събития в Кюстендилско
01/05/2024

Национален литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" 2024
26/04/2024

"Дихание" с Орлин Горанов
24/04/2024

148 години от избухването на Априлското въстание
20/04/2024

Април отново ще бъде месец на четенето в България с „Походът на книгите“
19/04/2024

Пролетен концерт на Вокална формация „Неразделни“
18/04/2024

Почит към Людмил Янков и Стоян Наков
17/04/2024

"Къща на границата" от Славомир Мрожек, режисьор - проф. Румен Рачев
16/04/2024

„Крехки същества и металургия на любовта“
15/04/2024

Международен конкурс за класическа китара 2024
04/04/2024

XVII Национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа"
21/03/2024

Културен календар

Годишен календар: 2024
ел. поща:
Въведете сумата: седем + десет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

Видео

Външни събития

Полезни връзки