ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ 2012
17 03 2012

Ако тайната за красотата на българките се крие в слънчевия климат, минерална вода и кисело мляко – то в Кюстендил жените са двойно облагодетелствани. Тъй като освен всички дарове на родината, там се радват и на най-вкусните череши в страната. В подножието на живописната планина Осогово - 13 момичета, една от една по –ослепителни, се бореха за титлата „Девойка Кюстендилска пролет 2012”.

Претендентките бяха представени от водещите на конкурса Борис Солтарийски и Мариян Бачев. Солтарийски откри пролетната надпревара с песен, а Бачев потвърди имиджа си на шоумен, забавлявайки публиката с комични скечове. В първи кръг кюстендилските девойки дефилираха с ослепителни официални тоалети. След което сцената превзеха ЛиЛана и брат й Скилър. Бийтбоксерът се погрижи градуса на настроение да се повиши главоломно.

Уникален по рода си и традиционен за конкурса е този втори тур, в който девойките са облечени в автентични кюстендилски носии. С това 13-те млади девойки ни върнаха  към корените, припомняйки ни –защо трябва да се гордеем, че сме българи.

Третият тур бе в кабаретно танцувален стил. Модерното вариете достави истинско удоволствие на многобройната публика на централния площад „Велбъжд” в китния център на града. 

Специално за грандиозното събитие, организирано от Кюстендилската община, от Румъния долетяха мега звездите „Акчент”. Очаквайте скоро да видите и интервю с момчетата от супер нашумялата банда. След три часово бляскаво шоу на открито, победителките бяха обявени. Като председател на журито се изяви Драго Драганов. Трета в надпреварата се класира Ивона Семенска. Втора стана Петя Сотирова. Титлата „Мис кюстендилска пролет 2012”  съвсем заслужено отиде при  Диана Димитрова.

16 годишната девойка е ученичка от Природо- математическа гимназия. Любопитен факт е, че приятелят й е забранил да участва, но тя въпреки това се е записала и не е сгрешила.

Всяка една от младите дами на подиума може съвсем спокойно да започне модна кариера. Отдавна не бяхме присъствали на по-професионално организиран и интересен конкурс. Поздравяваме всички участници в него. Кюстендил доказа, че в него се раждат едни от най-хубавите жени у нас,  всички съграждани се подкрепят и най-вече знаят как да се забавляват. Обещаваме да ви срещнем отново с тях на 47-мото издание на конкурса. В Кюстендил сякаш цари вечна пролет.Прожекция на документалния филм "Да прекрачиш границите"
05/12/2023

Фотоизложба, посветена на Международния ден на доброволеца
05/12/2023

В очакване на Новата 2024 година започна "ПРИКАЗНАТА КОЛЕДА" на Кюстендил!
02/12/2023

НЕДЯЛКО СЛАВОВ - "ХАБИТАТ"
29/11/2023

"Корени на родолюбието“
21/11/2023

КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
21/11/2023

Втори младежки пленер "Есенен вятър" с ученици от ПМГ "Проф. Ем. Иванов"
17/11/2023

Изложба на Камелия Пешева "Погледи"
17/11/2023

Изложбата графика, рисунки и живопис „Антиматерия“ на Йохан Йотов
15/11/2023

Изложба графика
08/11/2023

БУДИТЕЛКИТЕ
02/11/2023

ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИНАЛНАТА НАГРАДА ЗА СКУЛПТУРА
01/11/2023

Културен календар

Годишен календар: 2023
ел. поща:
Въведете сумата: четири + пет

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

Видео

Външни събития

Полезни връзки