ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Минали събития

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
24 05 2021

Кюстендил отбеляза тържествено "Деня на светите братя Кирил и Методий, на българска азбука, просвета и култура и на славянската книжовност" на 24 май 2021 г.
Официални лица, културни и просветни дейци бяха сред гостите на празника. Центъра на града бе изпълнен от жизнерадостното присъствие на родители, деца, техните учители и хора на изкуството.
Начало на празничния концерт постави Духовия оркестър на Община Кюстендил. Ученици от ЕГ "Д-р Петър Берон", с рък. Ани Кръстева откриха празника с вълнуващ рецитал, посветен на словото и българския принос в световната просвета.
Празничен поздрав отправи кмета на Община Кюстендил, г-н Петър Паунов. Сред гостите на събитието бяха още - председателя на Общински съвет Кюстендил - Иван Андонов, областният управител на Област Кюстендил - Александър Пандурски, директори на просветни и културни институции, сред които и началника на Регионалния инспекторат по образование в Кюстендил Мая Стойчева, която връчи почетните отличия "Неофит Рилски".
Сред официалните лица бе и почетния гражданин на Кюстендил д-р Румен манов, който откри изложбата "Кюстендил - непреходни образи на духовност и просвещение". В нея юстендилци и гости на града могат да разгледат близо 80 фотографии и документи, обвързани с образованието и просветат в града, част от личната колекция на историка. Изложбата се реализира от отдел "Култура и духовно развитие" на Община Кюстендил.
В празничния концерт взеха участие талантливи деца от кюстендилските училища. Те се включиха и в живата верига, която пренесе книгите на детския отдел на РБ "Емануил Попдимитров" в техния нов дом. Инициативата представи директора на Регионална библиотека София Пейчева, която покани всички присъстващи да се обединят около книгите, които ни свързват. В събитието участваха над 200 човека - малки и големи предаваха от ръце на ръце българската литература, част от огромния фонд на библиотеката. 


Previous page
Значими културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2021
ел. поща:
Въведете сумата: едно + три

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки