ПРЕДСТОЯЩО |  СЪБИТИЯ |  ПРАЗНИЦИ |  ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ |  ИНСТИТУТИ |  ЧИТАЛИЩА |  КОНТАКТИ
 

Предстоящо

Късо кино в Кюстендил
27/08/2021

 

ПЕТЪК - 27 АВГУСТ - 21:00 часа
Парка пред ХГ "Вл. Димитров-Майстора"

Лятно кино в  Кюстендил всеки петък на месец август

В рамките на четири вечери през месец август, паркът пред Художествената галерия в гр. Кюстендил се превръща в пространство за прожекция на българско и чудежстранно късометражно кино. Инцитивата е на община Кюстендил, а основен партньор е Кинематограф - най-голямата платформа за късометражно кино у нас.

Късометражните филми по нищо не отстъпват на пълнометражните, с тази разлика че, веднъж извървели своя фестивален път, късите филми рядко достигат до по-широк кръг зрители. Затова топлите августовски вечери са идеалният повод да погледаме качествено късо кино, потапяйки се във вълнуващите истории на техните герои.

В първата вечер (06.08) фокусът ше бъде поставен върху българското кино. Програмата ще открие филмът „Обир“ на Мария Николова. Зрителите ще видят и най-новия филм на Деян Цвятков „Далеч от времето“, в който любовта на героите ще накара времето да спре. Буквално. Смехът е гарантиран с американската комедия „I Know You From Somewhere’’, който e и критика към социалните мрежи, разкривайки същността им на антисоциални и със сигурност не в услуга на отделния човек.

Втората вечер (13.08) е посветена на различността, на ролята на различния в обществото и какви хубави и лоши неща могат да го сполетят, особено когато един от героите решава, че от днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5.  Отново ще има силно българско присъствие с четири заглавия.

Успяваме ли да видим голямата картина или сме дотолкова вглъбени в собственото си съществуване, че често забравяме да отправим поглед към звездите? Филмовата селекция от третата вечер (20.08) ще ни накара да се замислим върху този въпрос, извеждайки наяве особеностите на съвременното общество, парадоксите, с които се сблъскваме и как това влияе на живота ни. Филмите са актуални, а техните автори идват при вас от различни точки на света –  Южна Корея, Естония, Косово, Босна и Херцеговина, Канада и Русия. Някои от късните продукции не са подходящи за деца под 12 години.

Прогрмата на последната вечер (27.08) ще бъде много интересна, със силни послания, зрелищни гледки и с акцент върху устойчивото развитие и мястото на човека в природата. Прожекцията ще бъде открита с култовия филм на Тома Вашаров „На Червено“, показвайки ни с премерена доза хумор, как изглежда абсурдизмът, когато го поставиш в България.

А ако синоптиците предскажат по-хладни августовски вечери, организаторите препоръчват носенето на одеало, както и на храна или напитка –  за още по-уютно потапяне в света на киното.

Входът е свободен, а прожекциите са част от летните културни празници Кюстендилско лято 2021.

Автор: Kinematograf.bg

 

 

Лятното късо кино в Кюстендил продължава на 13 август в 21:00 часа в парка пред ХГ "Вл. Димитров - Майстора"
Повече информация очаквайте на страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/968136447314052/?active_tab=discussion

 150 години Славейков превод на Библията
03/10/2021

Нови противоепидемични мерки, които засягат провеждането на културни събития
31/10/2021

ЗНАЧИМИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ В КАЛЕНДАРА НА ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ ПРЕЗ 2021 г.
31/12/2021

 

Значими културни събития

Културен календар

Годишен календар: 2021
ел. поща:
Въведете сумата: едно + четири

С този абонамент ежемесечно ще бъдете известявани с email за културните събития в община Кюстендил.
Възможно е месечен календар да бъде доставен в СПАМ папката на ел. ви поща, затова я проверявайте.
Ние не носим отговорност за това!

A1

Видео

Занаяти и изкуства

Добавен профил

Росен Арсов

Росен Арсов

Външни събития

Полезни връзки